Пловдив ще бъде домакин на 27-мото издание на фестивала за българско

...
Пловдив ще бъде домакин на 27-мото издание на фестивала за българско
Коментари Харесай

Легендарният “Златен ритон“ за анимационно и документално кино с ново издание в Пловдив

Пловдив ще бъде хазаин на 27-мото издание на фестивала за българско писмено и анимационно кино " Златен ритон " от 14 до 21 декември в Lucky Дом на киното. След тригодишно спиране поради пандемията, форумът ще показа общо 58 кино лентата в двете конкурсни стратегии – за документалистика и анимация. Традиционно фестивалът демонстрира и паралелна стратегия " Открити хоризонти " с филми, невлезли в състезанието, само че показващи любопитна тематика или метод.
Прочетете още
През 2023-а фестивалът отбелязва 100 години от рождението на голямата Бинка Желязкова. Ще бъде почетена и паметта на Малина Петрова, с която се разделихме тази година. Публиката ще може да види техни творби, както и да чуе думи на проф. Божидар Манов за тях.  Визията на плаката е дело на Николай Тонков и употребява кадър от кино лентата " Последната дума " на Бинка Желязкова.

Журито тази година се оглавява от писателя и драматург. Останалите членове са лауреатът на " Златен ритон`2022 " Свилен Димитров, проф. Галина Лардева, доктор Геновева Димитрова и Петя Накова, носител на Специалната премия на журито на миналогодишното издание на фестивала.

" Златен ритон " се организира с финансовата поддръжка на община Пловдив и е обичайната част от Културния календар на града от самото основаване до през днешния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР